Allmän info

Hej på er som trillar in här av intresse för butiken och inte mitt andra blaj.

Jag är borta i sunny California och Mexico fram tills 21 dec för att shoppa kläder till er kära kunder. I mitt ställe jobbar Therese (vardagar) och Helena (helger)

Öppettider (om inget annat anges)

Mån- fre 11-18
Lör          11-16
Sön         12-16

Lördagen den 22a dec är det julfest här hos Emma Loca. Inbjudan skickas genom facebookgruppen "We Who Love Emma Loca".

För andra funderingar maila på [email protected] eller ring butiken 08-205858

Ses i jul och ha det bra sålänge!

Kramar,
Emma

1+2=3=antal dagar innan jag åker

Shit nu börjar det närma sig. Har värsta ont i magen, både av förväntan och förtidig saknad.

London med tjejerna kommer bli grymt, förutom det där lilla kruxet att jag har typ 500 kr i fickpengar. But hey, who needs food anyways?

Att jag sen kommer vara helt allena på mina shopping sprees på andra sidan Atlanten är något jag inte riktigt greppat än. Är van att ha mina vapendragare med mig på loppis (oftast mamma, men även Inkan). Ska man gå omkring där själv nu? Utan hjälp? Fyy vad tråkigt!

Hörde jag magkatarr? Jao, det gjorde jag. Illa. Hörde jag att kräksjukan går i familjen? Jao, det gjorde jag. Glöm att jag ska bli smittad och kräka ner hela flyget. No siree Bob, det händer inte. (Ta det inte personligt Ink)

Vi får se hur aktiv bloggare jag blir därborta. Har ju inget internet hemma, men jag kan ju inte hålla mig borta från facebook så jag lär ju skaffa klippkort på närmsta internetcafé om jag känner mig rätt. Haha, kom på att jag skrev ett inlägg om hur jag tröttnat på FB, ja det kan vi ju glömma nu. Game on!

Flyget går 6.40 från Skavsta på fredag. Planen är att festa hårt torsdag natt (salsafest på Anglais), nån som ska med??

Artsy Fartsy

Det finns en riktig kulturtant* som har ateljé här i krokarna. Hon brukar komma förbi med sina hittehundar och köpa kläder hos mig och hantverk nere hos pappa. Ibland köpbyter vi, jag får kläder av henne och hon får grejer av mig. En lite udda stammis, men ändå snäll på sitt sätt. 

Hon har blivit besatt av att hon ska måla av mig.
- Visst, säger jag. När jag har tid och inga kunder.
- Jaja, jag kommer förbi och hämtar upp dig imorgon. Det tar bara 10 minuter.
- Jo, om jag har lugnt i butiken, så visst.

Varje gång hon kommit för att hämta mig har det varit massor att göra och jag har inte kunnat gå, men som man säger: plötsligt händer det! Förra veckan kom hon då den var stendött.

- Jaha ska vi gå då. (hon ställer inga frågor, utan det är mer som påståenden)
- Visst, sa jag. Nu har jag äntligen tid!
- Jaha. Nä nu är jag inte inspirerad. Jag har ont i huvet. Vi tar det en annan dag.

Idag kom hon igen och frågade, hon ska komma igen imorgon. Vi får se hur inspirerad hon är då.



* Kulturtant: rödhårig kvinna i övre medelåldern. Konstälskare. Oftast konstnärinna med massa konstnärsvänner. Har oftast katter som husdjur, i detta fall hittehundar. Frånskild. Excentrisk. Linnekläder från KUS eller annan kulturtants klädskapelse. Bor på Södermalm eller i Gamla Stan. Relativt god ekonomi.
 


Forgive me father, for I will sin

Alltså, man ska inte prata illa om döda människor. Men..

Ligger i soffan och kollar lite på Discovery, det brukar vara ett säkert kort när alla lättsamma kanaler sviker. Dom visar den uppmärksammade dokumentären "Grizzly Man" om vildmarksälskare Timothy Treadwell som försökte leva i symbios med björnar men blev dödad och uppäten av en sådan.

Fy fan vilken läskig film. Om ni tycker Steve Irwin var passionerad så var det inget mot den här snubben. Helt besatt av björnar. Pratade med dom som om han trodde att det var människor i björndräkt. Satt och grät med en räv. 

Sa till kameran att björnarna älskar honom, förstår honom. Att han levde i deras hemliga värld. Jag tycker delusional people är läskiga.

Men ändå så otroligt fascinerande.

Resfeber

På fredag åker jag till London med mina tre girlfriends; Dickan, Spermcleaner och Perez. Det ska bli sjukt kul, även fast vi nu ska bo i 19-bädds sovsal och även fast min budget ger mig möjligheten att välja mellan mat eller party. Och ja, vi vet nog alla vad jag väljer.

På måndag åker jag sedan vidare till LA, för att bila ner till Mexico därifrån. Allt låter ju bra, men med tanke på att jag ska vara där i 5 veckor och jag åker med Ryan Air fram och tillbaka mellan Stockholm och London betyder det 15 kg packning dit - och tillbaka. Frick on a stick.

Hur jag, som annars brukar ha med mig ca 60-70 kg på mina Mexicoresor, ska klara mig med dessa begränsningar ger mig magsår. So much clothes, so little space.

Ska handla så SJUKT mycket snygga grejer på loppisarna i Kalifornien och jag kommer bli bästis med alla loppisgubbar som vanligt. Har ju lämnat några klappande hjärtan därborta, om vi säger så. Hoppas dom kommer ihåg att dom var kära i mig en gång i tiden och att jag ska få special price.

Hoppas ni uppskattar vad jag gör för er kära kunder!! Flörtar med tjocka flee-market dudes för att ni ska få kläder så billigt som möjligt. Det är olagligt i vissa länder, har jag hört.

Oh well, it's all part of the business. Vad gör man inte?


Lite lördagsfilosofi

Otroligt nog, i både mina och säkert era ögon också, är jag hemma ikväll. Ensam. EN LÖRDAG!

Jag är i chock. Med tanke på hur jag ser ut just nu är det en större chock att jag ens lever och andas, för det ser inte ut som det. Likblek, ringar under ögonen, stela fingrar och leder, glanslöst hår.. Jeez, jag ser ut som ett av "Dr G - Obducent"s undersökningsoffer. Not good. Not good at all.

Så, som en tjänst för allmänheten och som ett tecken på god sed, stannar jag hemma ikväll. Trots att jag är ganska pigg. Trots att jag har pengar kvar. Trots att det finns massa bra klubbar att gå på. Trots att jag har pengar kvar från igår. TROTS ATT DET ÄR LÖRDAG. Punkt.

Jag har ändå ingen att gå med, alla mina vänner tumlar omkring i exakt samma bakisbåt som jag.

Nej, nu blir det SNL istället. Komedi på lagom intellektuell nivå.

Btw, någon som har några tips på bra sätt att bli varm på? (sexuella anspelningar undanbedes, tack)
Min lägenhet är fortfarande iskall, 14 grader skulle jag tippa på. Jag har nu på mig: linne, tröja, stickad tröja, yllekofta, mjukisar, strumpor, raggsockor, tofflor, duntäcke och varm laptop. Ändå fryser jag. Huanemej. Tur att jag sticker till Mexico nästa vecka. Här kan man ju inte bo!


Kolla Södermalmsnytt!

Idag figurerar butiken i ett litet Gamla Stan special. Tyvärr är ju inte jag med (se tidigare, bittra, inlägg) men det är en notis om butiken med tillhörande bild, and it looks good!

Viktigaste är att fler får upp ögonen för min lilla pärla av koncentrerad fabulousness.

Jag kan dock inte släppa att det inte är jag som är med på bilden i tidningen. Mitt hjärta blöder och mitt ego är skadat.

La Lohan

Alla ni som följer Perez Hiltons blogg vet vad jag snackar om. Nu är det bekräftat:

Jag är La Lohan (Lindsay Lohan) och systern Unfitney (Britney spears [syftar på hennes olämplighet som förälder])

Klockrent! Nu vet ni de nya nicknamesen. Och då kommer jag osökt in på Angies nya nick: PEREZ. Hon är ju kändisspanaren nr 1, nu är det officiellt också med hennes nya smeknamn!

              image32

Nu ska jag fortsätta vara en spillra.



What goes around comes around

Ikväll blir det årets fest, i höjd med den utomordentliga dopfesten.

Som prep har jag dragit på mig den kjol i gareroben med minsta midjemåttet, alltså kan jag varken äta eller dricka något mer än 50 g i taget. Alltså kommer jag att både äta och dricka med glamour. Perfectomundo!

PS. Självklart har jag med mig en stretchklänning i partyväskan som ombyte. Ikväll ska det ätas och drickas like there's no tomorrow. Främst det senare förstås.

Vad trodde ni om mig egentligen? 50 g? Hahahaha. Hell no!!

Skön känsla för ironi

Trots vad flera av er vill insinuera (KG KG KG), jobbar jag mån-fre och det är faktiskt ganska hard work. Om inte annat är det trist att stå själv hela dagarna, men nu handlar inte det här inlägget om min vardagliga tristess, no siree Bob!
Igår var den första dagen på jag vet inte hur länge, som jag inte var i butiken. Var ute och köpte kläder så det finns lite att plocka av medan jag är på andra sidan Atlanten (sjukt snart, jag vet) så inte ens min lediga dag var en ledig dag på riktigt.

Vad tror ni händer på just den enda dagen jag inte är där? Jo, självklart kommer Södermalmsnytt och ska göra en Gamla Stan special, fotar, frågar och grejar. Så jävla typiskt! Första gången min bebis blir uppmärksammad och fotad och så ÄR INTE JAG DÄR! Fan fan fan.

Kolla upp Södermalmsnytt på lördag iallafall, där ska det finnas en liten notis om vi har tur!

Jag måste ha tappat förståndet

Eller låter det normalt att hinna gråta 2 (TVÅ!!) gånger inom jag ens kommit till jobbet?

Hade tid hos tandläkarn imorse (samma typ som sagt det där om inkastade tänder, ja) och jag hatar att gå dit. Han är, som sagt, ganska rå och elak. Största skräcken är att få skäll för att man misskött sig och fått hundra hål. Som tur var hade jag inga. Fick inget bokmärke för det, men jag var nog mest glad för att jag slapp elakheter.

Anyways, så betalar man ju för den här behandlingen (sjukt nog) och jag hade inga (NOLL) kronor så jag fick låna mammas kreditkort (shopping spree anyone?). Där hade vi gråtstund nr 1 på väg från päronens house. Min stolthet fick värsta törnen, samtidigt som jag var tacksam att mamma är så snäll, att jag snörvlade på väg till bussen. Det är hårt att vara fattig business woman.

Gråtstund nr 2 var efter tandläkarbesöket när jag skulle ta 4an vid Skanstull och en gubbe sprang till bussen bara för att få dörrarna stängda mitt framför näsan på honom. Hur kan man göra så mot en gubbe på 70+, mitt i en smällkall morgon, med 7 min kvar till nästa buss? Usch, han såg så ledsen ut och jag började snörvla igen.

Illa!!

Och det är inte ens den tiden på månaden. No excuses. Damn it. Hahaha. Jag är fan mongo..


Das Anxiety-schitz

Sorry för den extremt dåliga tyskan. Hittade nya vänner i kön till en klubb igår, försökte prata tyska med dom (får alltid för mig att jag är en extrem språkbegåvning när jag druckit lite. It's my thing)

Anyhoo, det gick ju sådär. Blev nog mest idiotförklarad efter mina "Jawohl, Das Deutsche Welle" "Bitte schööön"
Påminn mig förresten att aldrig mer gå ut med brorsan. Han måste vara den bästa dude-skrämmaren som nånsin vandrat på denna jord. Snacka om överbeskyddande storebror. Men det är oftast bra, dock inte när han kallar min nyfunna tyske vän för nazi. Aja, vi var vänner i 20 min iallafall. It was fun while it lasted.

Nu har jag gått och burit på någon läskig och hemsk ångest/stresskänsla alldeles för länge. Fattar inte vad problemet är! Är egentligen helt fantastiskt care-free, inga trubbel så vitt jag vet, men så kanske att jag lever i förnekelse? Nåt är det iallafall, ska ägna dagen åt en lång och självrannsakande promenix. Så, om någon vän läser det här och tycker jag tappat lite pluspoäng och varit dålig på att höra av mig eller hänga med på sistone, now you know. Och om min blogg tappat lite i kvalitet (för det har ni som läser gjort, så mycket vill jag påstå. 3 nollkommenterade inlägg på raken. Rekord! Man tackar) så vet ni det också. Nu behöver jag alltså inte bara Valium, utan kanske lite Prozac också. Nu såhär akut behöver jag en dusch, lite mat och sen sömn. Jag vill sooova. Hur svårt kan det vara?

Post-drunk

Inte bakis än men nu är jag hemma efter en utekväll och det känns sådär. Är rätt så nykter (notera bra stavning, inga korrigeringar ens!) men har en jävla huvudvärk. Anyhoo, första snön har landat. Nu är vintern runt hörnet, bokstavligt talat. Me no like.

Ska kolla på spökprogramsmaraton nu på Discovery, verkar rätt bra. Min lägenhet har en snittemperatur på 16 C kanske. Vill säga att mina sånadära radiators är avstängda, men va faaan heter det på svenska??? Är nog mer onykter än jag trodde. Ska kolla wikipedia. Hahahahahaha. ELEMENT! Hur efterbliven får man va?

Min tv har börjat tjuta, så om nån vet var man köper billiga, eller bara inte vill att jag ska dö av en exploderad tv får ni gärna köpa en till mig eller tipsa om nice places to buy.

Puss godnatt från Empa (OBS!! låg nivå på inlägg pga vinintag)

En stjärna har fallit

Läste igår på text-tv att Hingis åkt fast för doping (kokain).

Kunde inte låta bli att känna mig lite vemodig. Hon är en av dom få personerna jag idoliserat. Det var pga henne jag började älska tennis.
Kommer ihåg hur jag köpte massa tenniskläder i tron att det skulle förbättra mitt spel. Tvingade mina tenniskunniga vänner att planka in på grusbanorna med mig för lite volleylektioner. Satt uppe hela nätterna för att se Hingis spela i Australian Open (tidsskillnad you know). Grät som ett barn när hon förlorade finalen mot Capriati. Gjorde t-shirts med Hingistryck på, började kalla mig själv för Hingis. Tränade på min backhand så det skulle vara mitt starkaste slag, liksom hennes. Ju mer jag berättar, desto mer patetiskt låter det hela. Hahaha

Värsta var nog att jag fick för mig. på största allvar alltså, att jag skulle bli den första icke-skolade tennisspelerskan att vinna Wimbledon. Vilken värld levde jag i?? Till saken hör ju att jag inte alls var 7-8 år utan faktiskt över 15.

Anyhoo, nu har min delusion varit över ett bra tag. Älskar inte längre Hingis, men min kärlek till tennisen är iallafall intakt.

C.D.L alert

Nu är hon inne, tittar på mitt bling-bling. Närmar sig klänningen.. Hold on!

Ååh nu gick hon, hittade ett nytt kärleksplagg tydligen. En mintgrön mockakavaj. "Fina sömmar", "Fin färg", "Välsydd", "Prova den du!"

Vaaa skojar hon? Ska jag ta order från en bag-lady?? Tydligen, för 30 sekunder senare har jag den där jävla kavajen på mig.

CDL: Vad har du för storlek?
- 38, kanske..?
- Hm, ja den var ju fin..
- Ja, den är jättefin.
- Vad kostar den sa du?
- 398
- Jaha, men nu bär jag på så mycket så jag orkar inte prova (här syftar hon på sina pantburkar och div skräp hon jämt bär omkring på)
- Nähä, men jag tar av mig den iallafall nu
- Ja, vad kostade den sa du?
- 398!
- Ja men det var ju ett bra pris. Jag kommer tillbaka, det vet du ju. Du ser mig så gott som varje dag, eller hur?
- Eh, ja.. (tyvärr..)

FÖRSTA GÅNGEN HON SÄGER NÅGOT SOM SYFTAR PÅ ATT VI SETTS MER ÄN EN GÅNG! Kanske jag slipper spionagestämpeln..

Får så himla dåligt samvete för att jag inte är snällare, men hon är så otroligt krävande, ställer miljoner frågor, och kommer ändå aldrig köpa nåt. Men hörni, hur kan man ta en person, som samlar på burkar, på allvar när hon säger att 398 kr är ett bra pris för en mockakavaj? När ska hon ha den? Hon har ju samma kläder på sig varje dag! Nej jag borde inte bli irriterad, det är ju synd om henne. Säger ju att jag är en dålig människa, nu måste jag revidera min självbild som snäll person också. Fan va jobbigt!
Nej skit i det, nu är det fredag, bättre att bli lite drucken. Då är jag alltid världens snällaste, speciellt i mina ögon. Haha.


Bored out of my mind

Fan vad tråkiga kunderna har varit idag. Har nästan hoppat jämfota av chock när någon sagt hej tillbaka. Och så gott som bara penschisar ute på gatan. No offence, men det är inte riktigt deras cup of tea det som jag säljer.

Haha, bara för att jag skrev sådär nyss kom det in en liten flicka på 1½ år. Där sprack min penschisteori. Mycket söt, hon fick en godisburk av mig. Så snäll är jag. Fast bättre att hon äter upp burken än att jag gör det. Har ju en mumiediet att tänka på*

Sitter och gör en beställning på kläder från Kuala Lumpur. Lite frustrerande att beställa saker man bara sett på bild. Fortfarande är jag en sån novis att jag får ångest varje gång jag ser summor på över 3000 kr. Har hållt på med det här i evigheter nu känns det som. Skickar agenten fram och tillbaka. Mail på chinglish. Deschiffrering på hög nivå. Beställda varor är slut. Damn. Om det fortsätter i denna takt kommer det bli en skön midsommarleverans. Nice.

Jag borde fattat åt vilket håll denna dag var på väg åt redan imorse då jag gick till tunnelbanan bara för att vid spärren märka att jag inte har SL kortet på mig. Fan jävla skit. Tillbaka hem, kolla i gårdagens kappa. Inte där heller. Helvete! Vart faan är busskortet?? Kolla i väskans ytterficka.ÅÅH! Här är den ju. Fan fan fan fan! Hade den med mig hela tiden. Tillbaka till tuben, jättearg på mig själv. Härlig morgonpromenix i duggregnet.

Nej nu måste jag ta mig i kragen och göra en slutlig och bindande beställning. Lägger upp lite smakprov på vad som komma skall. Det förgyller även den grådaskigaste dagen!

          



*mumiediet: något syster och jag såg i ett program på Discovery. Om man enbart äter granbarr och bark i 6 år (inget fusk, fuskar man måste man ta livet av sig) och sedan sakta förgiftar sig själv med arsenik i några veckor, sedan tar en kopp granbarrste spetsad med en dödlig dos arsenik, sätter sig i en grav (utgrävd på förhand förstås) så kommer man förhoppningsvis bli hittat så småningom och då som en mumie. Det är tydligen något som görs i dom kinesiska bergen. Religiöst relaterat förstås. Barren och barken ser till så allt underhudsfett försvinner, alltså finns det mindre värska och mindre chans att kroppen ruttnar. Arseniken ser till att inte ens maskarna vill äta på dig. Alltså konserveras kroppen i finfint skick. Det var iallafall en crazy dude man fick följa i reportaget som gjorde det. Mumifiering på egen hand är dock olagligt i Kina. Är det samma i Sverige tro??

Scary-cat

Det är alltid lika konstigt när man tvingas revidera ens egen självbild. När det man sett som en glasklar sanning visar sig vara osann, när man liksom trott att man ägt, eller saknat, vissa egenskaper tills det visar sig vara på ett helt annat sätt.

Nu menar ju inte jag en omrevidering på ett djupt plan som att det nyligen visat sig att jag är adopterad. Nej jag är fortfarande daddy's girl (I hope, ask my mother though..). Nu låter jag jätteflummig, ska berätta vad som orskadade det här.

Igår kom en kompis över. Jag hade fått låna en skräckfilm och ville inte titta på den ensam. Under loppet av filmens första 7-8 min har jag redan hunnit klämma sönder min väns hand och efter 15 min blev jag typ gråtfärdig och var tvungen att stänga av. Här kommer summan av kardemumman: jag har alltid trott att jag är modig, med nerver av stål.

Det är inte sant.

Nu när jag insett det här faller så mycket annat på plats. Varför jag misslyckades med mina uppkörningar (jag har taskiga nerver) Varför jag får dödsångest av Gröna Lund (taskiga nerver) Varför jag gör korstecknet hundra gånger innan varje flygresa (nerverna igen) Varför jag börjar grina av en skräckfilm (nörd)

Fatta vad illa att jag inte fattat det här innan. Jag är värsta klenisen!

RSS 2.0