hjälp

har en kund inne just nu som står och väljer helgonarmband för hon muckar på all helgonadagen.
snälla låt henne mena 'mucka' som i från lumpen och inte från fängelse. jag tror det är fängelse....


Paranoid?

Call me crazy, men är det verkligen en tillfällighet att det senaste halvåret poppat upp 2 (TVÅ) stycken kloner till mitt varumärke?

Anna Loca (klädbutik i Holland som jag skrivit om tidigare) OCH Emma Roca, något bergsklättrarföretag i Spanien.
Coincidence? I think not!

Det sägs att bästa formen av smicker är efterapning, men det känns inte så himla kul som jag trodde det skulle kännas.

R.I.P Tropical Thursday

                           

Knappt hann traditionen grundas innan den gick i stöpet. Vafan!

Tanken var iallafall att ha en dag i veckan då man sippade fruktiga (rom)drinkar och lyssnade på glad latinomusik, med gälla färger på kläderna, helst i gott sällskap och på en sandstrand. I brist på palmer kunde man sitta i mitt lilla kök.
Tyvärr körde vi bara Tropical Thursday en gång, men det var kul sålänge det varade. Vi kanske återupptar traditionen efter jag kommit hem från Mexico, då lär jag ha behov av att fortsätta fiestan.

Idag är det frikkin'-freezing-Friday. Inte lika kul och absolut inte en frivillig tradition. Kom tillbaka solen, allt är förlåtet. Ska aldrig mer klaga över värme, svett eller brännblåsor. Lovar! Ja?

HJÄLP

Här kommer en liten vädjan till er fyra-fem personer som läser denna blogg regelbundet (btw, tack för stödet hörni!).

Som bekant håller vi ju på och fixar med skyltarna och just nu har vi mer eller mindre kört fast..
Själva grundidén för skylten är två stycken målade klädstreck som spänner över 8 m. På dessa klädstreck har vi 'hängt' galgar och klädnypor med kläder och grejer som representerar butiken (mer eller mindre)

Hittills har vi gjort:

- Klänning
- Tavla
- Kassettband
- Kavaj
- Sneakers
- Klackskor
- Kängor
- Halsband
- Tavla med blommor
- Handväska
+ lite småsaker..

Nu har vi en rätt stor lucka där något stort kan få plats, helst något som är bredare än det är högt. Helst ska det vara något i klädväg också. Vad skulle passa bra?

En del av skylten som ska upp på fasaden
Det klädstrecket som är färdigfyllt

FÖRSLAG MOTTAGES TACKSAMT!


Internationell gryta

Här i butiken kommer det in människor från hela världen. Oftast ser jag direkt varifrån kunder kommer (ungefär iaf), men ibland är det riktigt svårt och då tar nyifkenheten över och jag MÅSTE fråga för att lugna sinnet.

Förra veckan hade jag ett par från Transsylvanien. Mycket spännande då jag för tillfället är besatt av vampyrer, i synnerhet True Bloods 'Bill Compton'. Sexy.

Ofta har alla något intressant ay berätta, därför känns det som att jag har världens bästa jobb. Som en aldrig sinande ström av intryck och erfarenheter.
Idag hade jag en kund som var från New York. Förstås frågade jag vad fan hon gjorde här i Stockholm och det visade sig att hon är sexrådgivare håller föreläsningar de kommande helgerna, Barbara Carrellas. Hon har tydligen gett ut en bok som handlar om modern tantrasex i vardagen, för alla läggningar, alla åldrar. Urban Tantra heter boken, ska kolla in den i USA då den inte blivit översatt till svenska, änsålänge. Mycket intressant kvinna! Kan inte tänka mig annat med en människa vars motto är 'Ecstasy Is Necessary' - så sant, så sant.

Nyss hade jag en norsk tjej som köpte den snyggaste pälsjackan vi haft här denna vintern (är avundsjuk som ett troll, för den passade inte mig..) och hon hade varit här i stan på blixtvisit i en timme för att fota Lill Babs döttrar (???) Hon pratade norska så jag förstod kanske var tredje ord och nickade i låtsat samförstånd till resten. Hon kan ha sagt något helt annat och fotat på riksdagen, eller så fotade hon faktiskt Kristin Kasperssen. 

Jahapp hörni. det var dagens highlights, men å andra sidan är inte dagen slut än. Och imorn ska jag berätta om Tropical Thursday nu när jag lovade att göra det för typ hundra år sen. Sorry for the delay!
  


Rosa drömmar

Kan inte ha undgått många vilken min favoritfärg är, men för den som inte klurat ut det så är det iallafall ROSA.

På mr Damms begäran kommer här foton på den Rosa Pantern (dvs datorn), och resten av mitt butikskontor.


Rosa dator, mobil och extern hårddisk. Mycket fint!


Typ samma

Livet blir så mycket roligare när man har vackra saker runtomkring sig. Tycker jag iallafall!


I saw the sign..

.. and it opened up my mind!

Mycket bra 90-talslåt. ACE OF BASE, vilka barndomsminnen.

Nu refererade ju jag förstås till butiksskylten, för där jäklar händer det grejer. Maja och jag (mest Maja, i ärlighetens namn) satt och målade igår kväll tills fingrarna blödde (OBS, överdrift)

Det blir så stört fint, Majsan är himla duktig. Här kommer lite smakprov:





Ååh jag är så pepp, det kommer bli världens finaste skylt, ever! Nu måste vi lägga på ett kol för om två veckor åker jag till Mexico och innan dess ska det bannemej vara klart. Om jag så ska behöva färglägga nätterna i ända och få penslarna börja ryka. 
I'll let you know när skyltarna är uppe!


RSS 2.0