FOTO MANIA

En del av skylten som ska upp på fasaden
En del av skylten som ska upp på fasaden, snart förhoppningsvis


Detaljbild på våra konstnärliga färdigheter


Mingel på Emma Locas 2 år, 2 månader, 2 veckor fest!


Bra fotograf.... haha

Vinden har vänt

Idag började officiellt hösten på Emma Loca.

Vinterjackorna har åkt fram ur kartongerna och in i butiken (sjukt snygga btw). Sommarkläderna är 'ut-reade' och kvar finns grått, svart och lila i stort sett. Tjocka sammetsleggings värmer för den som vill ha sommarens over- size tishas.

Dessutom funderade jag starkt på att sätta på värmefläkten, SÅ kallt är det härinne. Fy fan, för 2 veckor sen hade vi ACn på högsta. Så sorgligt..

Hejdå sommaren, vi ses om 9 månader igen. Du kommer vara djupt saknad!

Smickrande värre

En vän gjorde mig uppmärksam på den nyöppnade butiken ANNA LOCA i Nederländerna. WTF? Hur gick det där till? Butiksnamnet är ju tillräckligt random i sig för att det ska vara en tillfällighet tycker man.

Kanske ska berätta historien bakom mitt val av namn?

Först gick jag i inredningstankar, hade några konstiga planer på att göra en fondvägg med massa körsbär och div frukter, butiken skulle då heta Fashionfruit (rätt vitsigt, frukterna av modet liksom och så låter det som passion fruit. Jaja det lät vitsigt DÅ.. haha)
Gick och kände på det där i säkert en månad, men det blev så himla opersonligt, lät nästan som en butikskedja. Vad skulle jag säga när någon undrade vad butiken hette? "Fashionfruit" - nej fy vad pinsamt, tänkte jag. Så då ville jag ha något mer JAG (klyyyyschaaaa, men sant) och under mina tidiga tonår satt jag vid internet som en alkis sitter utanför systemet - rätt maniskt alltså. Mitt grymma nickname på IRC var mocoLoca men det kunde ju inte butiken heta (googla det ni bara) så det blev Emma Loca. Personligt och knäppt, en helt korrekt spegling med andra ord!

Var denna Anna Loca fått sitt namn ifrån vetesjutton. De säger att härmning är den ultimata komplimangen, så vi är glada! Men nu är det dags att trademarka, för ett riktigt missöde vore inte kul alls.

Justja, en till gullig grej. Tack för den fina recensionen Frida Johanna S!


Sommaren är kort, och vi har smält bort

Inte på riktigt, men bloody hell, inne i butiken är det VARMT!

Det finns hopp för denna blogg, ny butiksdator har införskaffats (ROSA) och det går numera att skriva texter utan en lagg på minst 1,5 sek. Vilken lyx! Att jag sen råkade installera den på danska, ja det är en annan femma..

Idag är det nästan svalt här, endast' 27 grader. Igår kväll när Maja och jag målade skyltar var det inte nådigt kvavt, svetten rann och man kunde inte resa sig för fort utan att bli helt yr i skallen (ska lägga upp bilder snarast, skyltarna håller på att bli så sjukt bra!) Alla säger att man inte får klaga för snart kommer vintern och då längtar man efter dagar som dessa, men det är jú lätt att säga när man slipper svettas i stillastående 30+ gradig luft dag ut och dag in. Värst är ju alla dessa kunder som vänder i dörren när de möter en värmevägg. Inte okej. Svettas med oss, gå inte cutie-customer! Vi bjuder på vatten!

Man kanske ska önska sig en AC i 3 års present till butiken nästa sommar?

RSS 2.0