Herre. Gud.

Nu var det längesen jag skrev, och så kommer ett klagoinlägg men det må så vara. Jag är upprörd just nu!
Det kom in en tjej, turist i 20 årsåldern. Hon tittade på helgonarmband och pillade runt lite i allmänhet. Inget konstigt. Så kommer hon fram till kassan med en liten solfjäder och ett helgonljus och frågar vilken som är bäst. Redan där tyckte jag det var lite märkligt, för vadå 'bäst'? Det är ju vitt skilda saker. Hur jämför man det? Och en solfjäder på en regnig dag, vad ska hon med den till? Men jag svarade att den kostade 25 kr och ljuset 79, om det nu hjälpte henne i beslutet. Alltså att den ena saken är mycket billigare än den andra. Ja då tar hon upp ljuset och säger:
-Oh, seventy-nine.. That's a lot. It's nice.
Och så går hon som för att ställa tillbaka det (trodde jag) men går istället rakt ut genom entrén och iväg. Där stod jag kvar handfallen med gapande mun.
UPDATE! Ok, seriöst. Vad är det med folk idag? Precis medan jag skrev klart senaste meningen kom det in en kund som desperat ville ha byxor för hon frös så. Jag visade henne ett par jeans från Rut mfl som hon ville prova. Därefter gick jag till kassan för att hjälpa en kund som ville betala. Samtidigt står hon som ska prova jeansen och klär av sig ner till bara stringtrosorna. Mitt i butiken. Inför allt och alla. Utan att ge folk möjligheten att inte se på hennes peep show.
Alltså, jag är inte pryd men vissa saker är inte okej. Och de är än mindre okej när du är en 50+ kvinna . Men som sagt, att halvt näcka i en butik faller under kategorin INTE OKEJ.
Oh well, bara att skratta åt det komiska i det hela. Som man säger i Mexiko; den som ilsknar förlorar [på det, Emma anm]
Loves y'all.

RSS 2.0