Sweetness

Idag har jag pillat lite på hemsidan, all text är mer eller mindre omgjord. Tycker det blev bättre, lite mer personligt istället för wannabe-proffsig. Vem försökte jag lura med det liksom? haha
Skönt med ledig lördag, den ska till en början spenderas framför damfinalen i Australian Open, sedan vid spis och ugn. Tänkte baka massa bröd, laga lite god mat och även göra en tårta till lilla mamma. (jag kanske borde starta matblogg så huslig som jag blivit..?
Nåväl, nu är det alltså 3 arbetsdagar kvar. Sedan säger jag Bonjour Paris! Ska dricka cafe au lait, äta pain au chocolat, fönstershoppa på Colette, spatsera längs med Champs-Elysées, leka guide och åka upp i Eiffeltornet. Mysigt och romantiskt värre!
Tills dess är det ju rätt mysigt med ett snötäckt Stockholm också, så länge man är inomhus vill säga..
Marley och lilla Ninni. Knappt så man ser skillnad på de två :)


Arbetsmyra

Senaste tiden har jag, trots folktomma gator, jobbat mer än vanligt. Alltid är det nåt liksom.
Varje dag kommer Marley och jag MINST 30-40 innan öppning. Allt gårdagens grus måste sopas och dammsugas upp, sedan ska hela golvet moppas rent från allt äckligt slask (har blivit bitter på all snö) och hinna torka innan kl 11. Marley passar mest på att vila upp sig inför arbetsdagen under tiden jag gör detta.
Sedan har jag haft massa leveranser senaste veckorna, REAn har kickat igång, sändningen från USA 'försvann', jag letar ny lägenhet för fullt och så har jag bara haft söndagarna ledigt. Och då är det tvätt- och visningsdag. Puh. Blir trött bara av att skriva detta. Tack och lov har jag hållit mig frisk och till och med haft ork att träna OCH laga massa mat nästan varje dag. Inte illa pinkat! *en klapp på axeln till mig själv*
Imorn är det kollektionsvisning av [numph] ute i modecentret vid Järla Sjö kl 9. Lite väl tidigt för min smak, men det är bra för jag måste ju hinna till butiken 10.30 för ännu en omgång med golvmoppen innan vi öppnar kl 11. Den städstunden älskar jag på ett sätt för då brukar jag pumpa hög mexikansk musik och sjunga så hjärtat brister medans moppen och jag sveper omkring längs med kakelplattorna.
It's the little things you know. Trevlig helg alla glada!

Många bäckar små

Rean är ju i full gång, har jag sagt det? Om inte så har jag visst missat något, ber om ursäkt för missen!
ALLA 2nd hand kläder går just nu för HALVA PRISET! Helt galet.. Och så gott som alla höst/vinterkläder går också för 50%, alltså massa fint från Gestuz, Serious Sally, [numph] och Rut mfl.
Nu har folk verkligen börjat handla (äntligen!) och godbitarna flyger ut, men jag blir inte rik för det med tanke på att priserna var låga redan innan. Äsch, vad gör det om hundra år? Kunderna är iallafall JÄTTEnöjda och glada över sina fynd vilket är det roligaste och det ger bara mer plats för de snart anländande vintageblåsorna. Men som sagt, det är inte utan att man nästan blir knäpp när man säljer och säljer och säljer utan att det riktigt rasslar till i kassan. Nåväl, bättre tider kommer framöver! (okej kanske inte sååå bra tider som nedan, men det ser flott ut haha)
Bild snodd härifrån

BTW

Fint att så många engagerat sig i mitt container-letande. Önskar att skeppningsagenten brydde sig lika mycket.. hrmph..
Sändningen kommer preliminärt fram 26 januari! Så nu får vi hålla tummarna för att det blir så.

Brustna ben men hela hjärtan

Idag kom det in en äldre dam som brutit armen på väg hem från slottet. Det låter nästan som en dålig saga, men är sånt som händer här i Gamla Stan. Backen nedför Storkyrkobrinken är förrädisk; kullersten och modd - inte en bra kombination! Hon fick dock jättemycket hjälp av en himla snäll kvinna som bevittnade vurpan (hon visade sig dessutom vara sjuksköterska!). Kvinnan ringde ambulans och väntade på den medan damen höll armen stilla innanför butiken för att värma sig lite. Jag försökte hjälpa så gott det gick, hämtade te och pepparkakor. Sånt som jag hade velat ha om jag bröt armen.
Det är fint att folk verkligen hjälper till när det behövs. På tal om det, du har väl sms:at AKUT till 72900? 50 kr går då till Röda Korset för att hjälpa andra människor som också har brustna ben, ofta tyvärr mer än.

Från himmel till helvete på 5 min

Hade fått mail imorse från det amerikanska fraktbolaget med importdokument och besked om att lasten med alla 2nd hand grejerna är i Sverige. Yippi-ka-yey!
Ringde den svenska agenturen och angav fraktnummer, båtnamn, containernummer, ordernummer och tusen nummer till MEN DET FINNS INGEN SÅDAN CONTAINER PÅ DETTA FARTYG!! WTF?!
Har mailat över alla mina dokument till agenten och hon skulle söka med ljus och lykta efter kartongerna. Kan vi alla be en tyst bön om att de finns i säkert förvar? Om än inte på denna sidan om Atlanten så iallafall någon annanstans?
Åh mina älskade kläder.. As God as my witness, I will find you and take you home to mama!
knas....

Öppettider - januari 2010

Såg att det varit besökstopp (som i många) strax innan nyår. Trevligt! Tror knappast ni tittat in för att se min nyårsblåsa dock, utan snarare för att se butikens öppettider under helgen, eller?
Här är de tider som gäller tillsvidare:
MÅN-FRE   11-18
LÖRDAG     11-16
SÖNDAG    stängt

+
Ons 6 jan (trettondag jul) stängt


Välkomna!



Blame it on the cold(-ie)

Vet inte om det bara är jag, men usch vad oinspirerande det är att klä sig dessa dagar!
Klänning är inte att tänka på utan dubbla strumpbyxor, vilket är extremt oskönt och krångligt att få på sig. Enda som duger under denna sibiriska kyla är jeans, och för en byxhatare som jag är detta döden.
Längtar efter våren och att kunna vara fin utan att lida pin.
För alla er som fryser lika mycket som jag: REAn är grym och det finns fortfarande enstaka vinterjackor kvar för billig peng. Både snygga OCH varma, hur ofta hittar man det..? Kom hit!

RSS 2.0