Reality check

Hittills har allt flytit på rätt bra med kläder, ordrar och leveranser, men i förra veckan fick jag en leverans från en av mina leverantörer som inte alls höll måttet. Reklamerade, men fick till svar att den skulle se ut så. Jahapp. Kan ju bero på att jag bara beställt en artikel för vår/sommar, man är inte längre en valued customer. Då vet man det!
Skulle få en något försenad sändning från Malaysia idag också, vilket alltid är spännande och en rolig överraskning att se alla kläder live.

Tji fick jag.


Hälften av kläderna var sommarklänningar. Bra tajming där. De var visserligen fina och så, men det känns liite passé..
För första gången beställde jag även skärp. Alla är verkligen riktigt riktigt snygga. MEN! Allvarligt, en del är så små att jag inte ens tror Victoria Beckham (eller hennes söner) skulle kunna ha dom. Trist.
Så nu blir det till att ha brainstorming med Isabelle om det finns någon lösning på det hela, antagligen innefattar det en hel del sömnad och pysslande från min sida om skärpen ska gå att säljas så småningom. Oh well, kunde varit värre! Några skärp var faktiskt perfekta!

Inte alltid en dans på rosor att ha massa ansvar. Idag ska vi starta en ny tradition för att varva ner: Tropcal Thursdays här i butiken. Berättar mer imorn :)

Btw, ni såg väl de grymma skärpen jag fotade med mobilen (min digitalkamera är lite knas) ? Vet inte om man ser men man stänger med ett litet blixtlås. Stört snygga, men även de rätt små. Passar nog stl 34 - liten 38. (249:-)

Nu ska jag stryka lite nyinkomna klänningar, visar upp sen!

Snyggaste skärpen

0-3e4221aa1cd75fa599dd4c33051e2274.png

Snyggaste skärpen


MMS bloggat

0-5207af3e64e910b6d70b2d067baa5377.png

Min extremt innålade frisyr. Notera matchande mobil o klänning, haha!


A blast from the past

Det finns några anledningar till varför jag gör det jag gör karriärsmässigt. Gudarna vet att det inte är för pengarna (håller tummarna att jag en vacker dag inom en snar framtid kan ta ut LÖN), inte heller är det för att jag är en säljarsjäl utan det handlar mer om att jag älskar kläder och jag älskar att träffa nya människor. Om jag sålde till alla nya bekantskaper jag gjort vore jag tät! En vacker dag ska jag ta säljkurs och lära mig knyta grisen i säcken (konstig liknelse..)

Som exempel har vi den här dagen, sjukt segt, inte mycket sålt. MEN, träffade en helt otrolig kvinna som gjorde min dag. Hon var uppenbart inspirerad av indianer rent stilmässigt så vi pratade lite om det och kom snart in på djupare ämnen. Båda tror på själens kretslopp (flummigt, jag vet) därav hennes medfödda intresse för Nordamerikas indianer, hon har varit en tidigare. Nu har nog inte jag varit något så exotiskt, men jag har nog levt tidigare liv vilket skulle förklara min stora nostalgiska ådra. För att vara en såpass ung människa är jag EXTREMT nostalgisk, i synnerhet vad gäller årtionden då jag inte ens levt. Jag hör hemma på 60-talet, så är det bara!

(HAHA okej true story!! NU NU nu precis kom det in en fransk man och berömde mig för butiken, sa att den var mycket vacker, att han kände sig som att han stigit in på 60 talet och att han tänkte att Brigitte Bardot återuppstått när han såg mig. WOAH komplimang eller vad?? Stört att jag precis sitter och skriver om detta ämne när han klev in, säger då det. Finns inga tillfälligheter vänner, there's no such thing as coincidence!)

 P
Puderrosa och uppsatt hår. Såhär såg dagens look ut, fast mer Jacke O, och (förstås) mindre snyggt än den oefterhärmeliga Bardot.

Stadsdelen som Gud glömde

Allvarligt, de senaste veckorna har varit rena döden här i Gamla Stan. Turisterna har åkt hem, svenskarna är inte shoppingsugna, och affärerna går på knäna för tillfället. Min kära hyresgäst Vicente och jag beklagade oss för varandra igår och idag kom en annan butiksägarinna som säljer smycken på Västerlånggatan in för att göra detsamma. DET SUGER!

Vad händer???


Ett minne blott...

Nu får det räcka tycker jag, hur ska jag annars bli rik?

Välklädda sångfåglar

Hade inne två olika kunder idag som båda köpte skor utan att prova. Mycket märkligt och ovanligt beteende, i synnerhet då det gäller second hand skor.
Eftersom jag är nyfiken i en strut så var jag tvungen att luska lite och det visade sig att de båda handlade, oberoende av varandra, till olika föreställningar på Operan. Kul att de kommer väl till användning!

Spana in fötterna på körtjejerna och solisterna nästa gång ni går dit med andra ord!

PS. Hett musiktips för de som gillar poppig electro, min senaste favolåt: http://open.spotify.com/track/4EzQuLFLMANMwk4DRTSXhd och en annan grym MSTRKRFT remix: http://open.spotify.com/track/3mCxdYAKo9iiXjnrjYHjHY

Enjoy!

Dubbel glädje är inte alltid dubbelt så kul

Träffade nyss min gamla kompis som har Jerusalems Kebab i G:a Stan. Vi snicksnackade lite om sommaren som varit (ja, för den är ju över nu, tyvärr) och det hade tydligen varit hans bästa nånsin. Kul! Och välbehövligt fick jag veta också.
Frågade hur det var med frun och hans tvillingdöttrar. Fick höra att det var bra med dom snart sexåriga tjejerna, och att han och hans fru väntade tillökning i nästa månad.
- Men åh, grattis! sa jag förstås
- Mmmh... Tack. 
- Vad är det? Är ni inte glada?
- Jo visst, men... det blir tvillingar. Igen. Vet du hur liten risken är att det ska hända? 1 på 20000... Bara att kämpa på och sälja mer kebab. Kom och ät hos oss oftare!

Det kommer från mannen som när jag senast var där ropade ut för den som ville höra att jag minsann var hans bästa kund som åt där VARJE dag (inte sant, lovar).
För hans skull ska jag göra det. Allvarligt, två tvillingpar? Det måste vara som ett maratonlopp utan ände.


Looking good for Jesus

Vare sig man är troende eller inte kan man ju inte låta bli att bli glad av dessa kitschiga Jesus-prylar.




"Show him the money" - briljant!





Looking good for Jesus-lip balm. "Virtuous Vanilla" "Be worthy - Be noticed"
Alltså den som kom på alla dessa fantastiska one-liners förtjänar en löneökning.



"Look your Sunday best" "Returns lips to near virgin quality"
Priceless!

Börs 69:-, Lip Balm 79:-

Förutom de här grejerna så finns det en galet cool shoppingväska i samma stuk.
Som vanligt så säljer vi de fina helgonarmbanden, fast nu i ännu fler färger (brun, svart, beige, rödbrun, lila plast och rosa plast)

LOOK YOUR EMMA LOCA BEST!





Happy birthday to you




Idag fyller min älskade lilla gris ett år! Helt sjukt, jag känner mig som en medelålders kvinna med tonårsbarn ('kan inte förstå att min lilla bebis blivit så stor, det känns som igår då jag hade honom i magen och krystade i förlossningssalen...') ... eeeh glöm det där sista, men ja, ni förstår.

Så, hipp hipp hurra för lilla Marley som fyller år idag! Efter jobbet ska vi träffa hans flickvän och äta tårta på hundcafé. Vad gör man inte va?

Dags att fixa espressomaskinen kanske?

Min fina 2-grupps Pavoni står här som ett monument över det som aldrig blev.



Bad/tvingade/pressade min kära vän Anton, som är den starkaste jag känner, att bära upp den för spiraltrappan ett halvår efter att butiken öppnat. Klossen väger ju säkert 60 kg och har ett omfång på dryga metern, stackarn höll på att kollapsa halvvägs upp. Det blev mycket espresso den första tiden, koffeinberoendet var inte att leka med. Mina händer skakade rätt rejält kan jag lova, som en gammal horschare.
Till en början sålde jag faktiskt latte till kunder, eller sålde och sålde.. Jag gav väl bort det mesta, men ändå! Quite the professional..

Sen berättade dello sport-Tony att man måste göra MINST 20-30 kaffe om dagen med en såndär proffsig maskin för att den ska fungera optimalt, eller överhuvudtaget. Tjena, jag som gjorde kanske 6 espressos om dagen, varav jag drack upp 5 själv.. Så det oundvikliga hände; den pajade lite sådär och översvämmade butiken en varm sommarkväll förra året. Sedan dess har den fungerat som.. ja.. växthus/pennställ/bildhållare/m m? (se bild ovan)

Öppnade en broschyr idag som egentligen var till pappas Chilixpress, men den fick igång mina funderingar kring ifall det är dags att reparera den. Allvarligt, jag vill typ ha butikscafé nu. Skulle äta så mycket gott då, och vem skulle inte bli sugen på kaffe om man kan äta en sån här till?


Minibägare med mousse fanns i smakerna hallon (bild), passionsfrukt och choklad

GE MIG! Ni skulle väl också äta, eller hur?




Vissa har det bra..


Matte jobbar/bloggar/whatever och lilla grisen tar sig en tupplur. Det är ett hårt liv det där med att vara vakthund..

Kom igen bara!

Nu är vi redo att möta hösten och allt vad det innebär.

Sommar-2nd hand kläderna ska reas ut fr o m idag och ge plats åt yllekappor, trench coats, varma klänningar m.m.

Vinterjackornas passform har provats också av Isabelle


Den här snygga fejkpälsjackan kommer från Rut mfl (799:-)


Även denna är från Rut mfl (599:-), om man vill vara casual men fortfarande glassig!


Från Gestuz kommer denna grymma uniformsinprirerade, lite mer dressade, yllekappa med blixtlås.

Allvarligt, nu längtar man ju typ till kylan kommer. Gör som jag; shoppa bort vinterångesten bara!

 


RSS 2.0