Dagen efter la grande fiesta




image2 På bild: Årets största och godaste tårta



Jag kan inte säga hej till kunderna. Inte för att jag skäms över att det syns att jag jag rullat ur sängen way too late och satt på mig första bästa och gått till jobbet. Nej, inte därför. Jag kan inte prata utan att låta som en skata, eller pubertetspojke, vilket som. It ain't pretty.

Öppnade för en halvtimme sen och mönstret har upprepat sig gång på gång. Antingen gör jag kunderna illa till mods genom att bara nicka eller så öppnar jag munnen och kraxar fram något. I båda fallen slutar det med en förvirrad/skrämd blick och snabb sorti. Det blir nog en lugn dag idag.

My beloved Spermcleaner ska komma förbi och äta lunch med mig. Brorsan ringde nyss och ska också komma och äta lunch med mig, det blir tydligen thaibuffé. Det är altid lika intressant att fösa ihop Tiina och Erik eftersom det var han som döpte henne till det klockrena nicket Tina, Tina the spermcleaner. Varför? Han har en tendens att döpa om alla, till exempel kallas Frida i folkmun för "Dickan", eller Dick Tracy, för han såg henne i trenchcoat nångång och så fastnade det på hans näthinna. Nu vill jag inte påstå att han sett Tiina städa undan någon slags kroppsvätska, men det kommer från nån hip hop skiva som heter Cock Tales (notera ordvitsen!)
Nu till det roliga! Erik behöver oftast inte stå till svars för sina påhittade, och djupt störda, smeknamn eftersom dom oftast hålls inom den närmsta kretsen (läs: bror, syster och jag) men jag gillade Tina Tina the spermcleaner så mycket att jag började kalla henne det och berättade förstås vem som kom på det. Min vän är så pass fylld av självdistans och humor så när hon hälsade på brorsan efter ett antal glas vin på min invigningsfest presenterade hon sig med

"Förresten, det är jag som är Tina Tina the SPERMCLEANER"

Hahahahaha, det var nog det roligaste på länge. Och det var längesen jag såg Erik så generad. Det blir nog en rolig lunch idag!


image3  Nelly och jag (Innan det gick utför)

Mexico was here

För den som inte visse är ju jag halvmexare, nästan så att jag är sugen på att säga 60/50 men nu finns det ju bara 100% Emma så det blir väl 50/50 ändå..

På begär av min favvo spermcleaner ska jag skriva detta inlägg eftersom det saknas fler, trots att jag är mer än lite onykter. Kunde ju knappast låta bli när jag såg vad som erbjöds. Kanske ska börja med att berätta var jag var under kvällen?

Som de flesta stockholmare vet har det ju varit Tail Ships Race här i veckan och en av de största (och den allra vackraste) båten var just från Mexico. Cuauhtemoc heter den, och för de invigda kan jag berätta att det även är min brorsons mellannamn och de intervjuade därför brorsan på abc nytt häromdan. (om du hittar länken från i torsdags, skicka den!!!!)
Anyways, social och trevlig som jag är blev jag vän med en sjöman och gick på sjömansfest igår (jävligt Sex & The City!!!! För ni minns väl det avsnittet?) hahaha det var typ jag och 500 snubbar i vit hatt på Kulturhuset och sen så lovade jag att gå på söndagens ceremoni där på deras segelbåt. Jag väntade mig inte mycket, men det va SJUKT god mat, SJUKT mycket alkohol och SJUKT mycket "pratglada" mexikanska sjömän..
Det absolut bästa var att så fort jag kliver på båten ser jag ett litet barbord på däck och inser att ölen dom serverar är min absoluta favvoöl TECATE LIGHT. Jeeeez... Vilka är oddsen när det finns andra typ Corona, Sol, XX Lager etc.. Och så kör dom på min största last... Ja. jag va ju tvungen att passa på så det är deras fel att jag är lite småfull nu och eventuellt öppnar sent imorgon. Så ni vet vem ni ska skylla på! Btw fick jag höra från flera håll att jag och N var festligast på festen så jag är lite orolig för mitt rykte nu. Vill man va festligast? Det låter lite VÄL festligt. Det har en något spillrig klang..

Aaah nu ska jag och min fylla sova ut för imorgon ska jag upp tidigt ändå. Dellos öppnar 8.30 och då ska jag visa dom en film från festen ikväll. Genom konstiga omständigheter har dom blivit besatta av mexikansk folkmusik (jag kan haft ett finger med i spelet) så nu ska jag visa hur den svenska mariachin låter. Och sen åker båten iväg kl 10 så då måste jag säga hejdå till mina nyfunna best friends. Good night second best friends!




Sun is shining, the weather is sweet

Nu är jag på jobbet igen, känns faktiskt riktigt bra!  Anledningarna är många:

Det är lördag
Jag är inte bakis
Är ledig i 2 dar efter idag
Om 4 hrs ska jag träffa min syster för att köra lite rosé-pimpling i Rålis

Ja, och så skiner solen. Min biokväll igår var klockren.

Och jag har på mig min absoluta favvoklänning. Tror denna dag kan bli hur bra som helst.


TGIF

Har haft en sjukt nice eftermiddag ska ni veta. Först stängde jag för att gå och äta med min vän Anton. Vi rundade av med lite Ben&Jerrys, en helt klockren fredagslunch alltså. Tror det ska bli en ny vana, stänga till och unna mig en ordentlig lunchrast på fredagar, det är jag fanimej värd (hoppas jag).

En stund efter jag öppnat igen kom brorsan och hälsade på, han var så söt och köpte en äppel-Mer till mig. Me like! Han och en kompis till honom satt och softade i min soffa ett tag och samtidigt fick jag 2 sjukt gulliga kunder. En ny och en stammis, så det gjorde mig ännu gladare. Hon som handlat här förut var inne igår också och då med en kjol/klänning hon köpt hos mig. Jag blir lika fånigt stolt och lycklig varje gång haha.. Undrar om den känslan någonsin försvinner? Om man blir blasé när det hänt tillräckligt många gånger. Jag hoppas inte det. Tror verkligen inte det kan hända såvida ens namn inte är Margareta van der Bosch. Då kanske.

Biljetterna till Malaysia/Bali är bokade. Houston we have a problem. Jag ska åka med min pappa. Endast.
Ni som inte känner honom (eller mig) kan inte förstå hur djup ångest det här ger, men jag är en jäkligt easygoing människa och ändå VET jag att dessa 3 veckor kommer vara fyllda av frustration och tjat från min sida. Ingen kan provocera mig som pappa. Men vadå, Kuala Lumpur är ju Kuala Lumpur och Bali är fortfarande Bali. Sol är sol och snygga kläder är snygga kläder. Dessutom verkar det som att jag får chans att sy upp lite egna produkter så jag kan inte klaga. Det kommer bli underbart.

Den här dagen går från klarhet till klarhet. Direkt efter jag stängt ska jag på bio med den jag helst av allt vill gå på bio med. Det är jäkligt stort! Det jobbiga är att jag inte riktigt vet hur jag ska komma till Medis med mina onda fötter... Anyways, nu är det 2½ timme kvar på denna braiga dag. Hoppas ni alla njuter lika mycket som jag


Promenadmyntets baksida

Ända sen jag åkte till Barcelona på Bread and Butter har jag promenerat non-stop. Det jag slösade mest pengar på därborta var skor eftersom jag fick skavsår på nya ställen hela tiden. Jag var som klockan, gick och gick och aldrig fram till dörren. Gick till mässan, gick till klubbarna, dansade som en tok, gick hem på natten och sen upp till mässan igen. Om och om igen. Mina fötter protesterade men jag struntade i det.

Sen när jag kom hem hade mitt busskort gått ut så då tänke jag slå 2 flugor i en smäll, spara pengar och få lite motion (mitt gym har ju trots allt brunnit ner). Nu är mina fötter så svullna att jag får skoskav av mina allra äldsta converse som jag annars kan ha yllesockor i på vintern. Och till råga på allt har jag tappat känseln på mina stortår! Vad är det händer egentligen?

Idag när jag bestämde mig för att premiära mina silvriga Sixty-Seven kilklackar får jag, förstås, skitont i båda fötterna så jag går och haltar på Södermälarstrand. Sen som sjutton, förstås. Med en klump magen försöker jag springa förbi det där vattenbygget som står halvvägs mot Slussen. Jag blir så illa till mods av dom där stirrande byggarna som glor på mig varje dag. Självklart valde den gloigaste mannen idag som den dag han äntligen skulle tilltala mig. Vad säger han då? Jo: "Nu är den 5 i. Hehe. Skynda. Hejdå"

That settles it. Imorgon köper jag busskort.


image1 På bild: Ena offret med några av förövarna...

Välkommen till min vardag!

Jag har ju så mycket fritid ibland här i butiken och så mycket historier att dela med mig av, så nu när jag har både internet o laptop ska jag påbörja min bloggkarriär. Kan Alex Schulman så kan jag!

Idag har vart sjuukt segt. Jag kanske borde fixa dom där skyltarna snart? Ingen vet ju vad jag säljer förns dom vågar sig in.. Hmm.. På måndag. På måndag börjar mitt nya seriösa liv. Jag längtar INTE.

Ååh en sjukt bra sak! Idag bokade jag biljetter till nästa inköpsresa. Känner mig ganska pepp, trots att ingen kompis ville följa med (och detta fastän jag erbjöd mig att betala HALVA deras biljett. Ingrates. ) Vem tackar nej till något sånt?? Allt som allt blir det två veckor på Bali o en vecka i Kuala Lumpur. Går allt väl ska jag få sy upp mina egna designs. Sweet. Nu blir det ju att resa med föräldrarna istället, fan vilka jävla kompisar man ska ha alltså..

RSS 2.0