Speaking of..

Skaffade 5 nya vänner nyss, urtrevliga australienskor allihop. Vi ska äta jazzbrunch på Mosebacke på söndag. Nice!

Liftarens guide till Stocktown

Många har undrat hur jag lyckas skaffa så mycket random vänner i butiken, men det har jag  inte ett riktigt svar på, Känner man genuint intresse för någon, och visar det också, blir det väl naturligt. I'm an easy-going person liksom.

Något jag anstränger mig mycket för är mina kära turistkunder. Vet inte hur många kartor över Stockholm jag stått och kladdat över, gett shoppingtips men mest förslag på bra klubbar och barer. Åren har ju inte gått in vain om man säger så, en del har man sett och upplevt och inte en dag för tidigt har jag insett att Stureplan inte är my cup of tea helt enkelt.

Hade två irländskor och deras kompis från Gbg inne nyss, självklart skulle jag köra min grej med dom också. Tipsade om Södra Teatern (förstås), Mosebacke (förstås), Debaser (förstås), Ljunggrens, Bauer, Vampire Lounge och... inte så mycket mer. Det kommer man långt med vill jag påstå.
Roligaste är när jag tipsar om ställen som jag själv tänkt gå till den kvällen, stöter på mina turistkunder på klubben och sen festar med dom, där snackar vi random.

Allt handlar om att leva, vara spontan och inte inkränka sig i invanda mönster. Grym vänskap kan komma när och var som helst. (säger jag som går till samma gamla uteställen jämt hahahaha)


I can be your kryptonite

Fick en broschyr till butiken nyss med specialerbjudanden fran Martin Olsson. Extrapris på kryptoniter. Åååh, nostalgi..

Kommer ihåg när jag gick på högstadiet, då var jag helt besatt av det godiset, för ni minns väl? Dom rosa tefatsformade karamellerna, lite syrliga sådär, med extremsalt lakritspulver inuti..?
Pappa köpte hem LÅDOR av det till mig. Ibland gick det fort att äta upp dom, men oftast tog det månader och det där sockret runtomkring hann smälta så det blev en stor rosa klump, och min kompis Linda uppfann en kryptonittång utav en häftklämstång så vi skulle slippa bli kladdiga.

Anyhoo, blev så manisk att jag gick runt med konstant sönderfrätt gom och fick en nedslipad hörntand på köpet (använde alltid samma tand för att "knäcka" upp godisen) Still worth it!

   ser oskyldiga ut, men dom besitter verkligen starka frätande egenskaper.....

I see mexicans all the time



Brukar säga att min enda talang är att identifiera en mexikan från 50 m avstånd. Vet inte vad det är som gör det, om det är utseendet, kläderna, sättet att gå.. mustaschen.. pistolen.. ammunitionshölstret.... sombreron... Jag måste vara synsk!

Haha nä men skämt åsido, jag är verkligen grym.

När en person kommer in i butiken som jag misstänker är mexikan måste jag smidigt byta musik från vad det än är som spelas för tillfället till ett mexikanskt band, oftast Belanova om det är tjejer, annars Cafe Tacuba. Får jag ingen reaktion då, ja då försöker jag frammana en dialog så jag hör var kunde kommer ifrån, för något jag inte kan hantera är ovisshet. När jag får mexikanvittring på stan brukar jag ringa mamma och snacka högljutt i mobilen med den bredaste slangdialekten för att se om personen reagerar. Det har hänt att jag följt efter folk in i butiker bara för att få veta om jag hade rätt eller inte.

It's sick, I know. Men jag behöver få veta att jag har rätt, och det kära vänner, det är viktigare än allt.

It's the small things

Saker som gör mig glad:

  • Komma ner på t baneperrongen med 1 min kvar till nästa tåg
  • Spontanbesök av vänner och familj i butiken
  • Längta efter en lång t baneresa för jag har en grym bok på G
  • Chiquita-smoothe (mango-passionsmak, of course)
  • En taggad bild på facebook som faktiskt är snygg
  • Hitta en ny låt (eller skiva) att lära känna, bli kär i, älska till leda och sen dumpa
  • Ta morgonkaffe på Dellos och snacka skit med alla original
  • Öppna upp en ny Illustrerad Vetenskap

The list will go on.. Kände mig bara inte tillräckligt glad och inspirerad idag


En svärmorsdröm

Var på Á La Crêpe igår med L Word gänget. 

Jag åt förövrigt en gallette med kallrökt lax, pepparotskräm, bladspenat och crème fraiche (INTE crème fraise - jordgubbskräm, som det stod på menyn haha). Grymt god. Lite citron på det. Mmm.. Delikat!

Gick ut och rökte efter den tunga middagen medan vi väntade på efterrätten (yes, I'm a svuller). Vädret var som bekant riktigt vidrigt med ett jobbigt disregn som blåste in i ansiktet på en. Då parkerar en kvinna sin cykel och vi börjar prata om just det, vädret alltså. Supertrevlig, hon fick låna min tändare samtidigt som en ung kille kommer på cykel även han. Dom hälsar kärvänligt på varann och han ska gå in för att paxa bord, men så vänder han sig om i dörren och säger

- Du var på Morfar Ginko igår och spelade pingis, eller hur?
- Eeh ja, justdet. Jag var där och smashade sönder stället!

 tystnad

Mamman undrade vad han hade frågat, jag berättade.

- Ja han jobbar ju där
- Jahaa okej. Bra ansiktsminne han har.
- Ja jo det har han väl kanske, men mest tyckte han nog du var söt. Dom minns man extra bra. Så fin kille. Riktigt bra kille, världens gulligaste..   (menande blick)
- Ja säkert, jättefin. Ska in nu, men ha det så bra då.
- Vi ses kanske därinne, eller så ses ni på Ginkos!

Gillar hur mamman sålde in sin son så stenhårt. Jäkligt sweet. Min mamma försöker sälja in mig hos sin rörmokare. Inte så jäkla sweet.




-

My latest favo-ägodel

Hade aldrig förstått tjusningen i hatt förns jag köpte denna..

Så jävla snygg

Min nya bästa vän. Den enda som räddar mig ur bad hair days, den enda som piffar upp en tråkig outfit, den enda som gör mig snygg på en fuldag, den enda som mamma fyndade för 35 kr på Myrorna, den enda som riktigt förstår the person I wanna be. Nej, ok, nu gick jag för långt.

But you get the picture. Och ni kan ju fethaja att jag kommer bära den till leda. När jag är klar med den ska den vara en del av mitt huvud, så fastklistrad ska den bli, så mycket ska den bli en del av mig.

Same same but different

Satt och scrollade ner bland gamla inlägg. Fy fan vad mitt liv går i cirklar! Eller så bloggar jag bara under vissa perioder, vet inte vilket som är mest sant, kanske både och.

Kulturtanten jag skrev om här finns kvar i min vardag, så sent som för några dagar sen kom hon in med sina hundar och frågade om jag hade tid att bli avmålad. Vi har dock tagit det till en ny nivå, har setts av en slump ute på stan flera gånger och vi har bytt mobilnummer. Hon har fotograferat mig med mobilkameran massa gånger också. Vad hon sedan gör med fotona.. varken vet jag eller vill veta. Men hon säger jämt att jag har så vackra ögon, och ja, jag är ju en sucker för komplimanger och bekräftelse så jag kan inte låta bli att gilla henne.

Har resfeber - igen. Ska till USA och Mexico - igen. Handla loss på loppisar och träffa mina gamla kompisar, special price for me, 'cus I'm a friend u know. Så jävla nice. Kommer knappast slå decemberrekordet då jag, sjuk och eländig, köpte drygt 400 kg stuff. Men mycket lär det bli.

Största skillnaden är väl att jag blivit så mycket mer busy och lär därför ha mycket mer bloggmaterial än tidigare. Annars får ni hålla till godo med my extraordinary everyday life. Inte så illa det heller.

Peace over and out!

Ping Pong Queenen

                                                         

Okej, så ni som känner mig vet hur manisk jag blir när jag gillar nåt, right? Min senaste hang-up är rundpingistisdag på Morfar Ginko. My. God. Roligaste upptäckten på länge.

Eller, upptäckt är lite missvisande egentligen. Körde nån tisdag för ett år sen med Inkan, men eftersom vi var dom enda där uteblev runddelen i rundpingis och vi körde riktiga matcher istället. (minns du hur det gick Ink? I brist på gensvar hävdar jag att yours truly vann)

Fick ett infall för 2 veckor sen och drog dit Hip Hop (han sög stackarn), fick med mig Babby förra veckan (han var överraskande bra, får alltså inte följa med igen. He outshines me. Plus att han inte följde The Code*). Igår var det dags igen, då körde vi ett helt gäng, varav Ink var grymmast och Henke fortfarande sög. Emsan var dock en riktig underdog och levererade några grymma smashar. Helt oavsiktligt, förstås. Ändå grymt imponerande. Speciellt med tanke på att hon de första omgångarna inte träffade bollen. Way to go babe!

Roligaste är konstellationerna som uppstår. Nu räknas jag som en stammis och får därmed respekt och uppläggsbollar. Den som bryter mot The Code* straffas i en senare runda med en smash eller sjukt låg boll vid få spelare kvar. Det hela är väldigt intressant.

Nästa vecka blir vi troligtvis ett sjuhelvetes crew som kommer dit och kör upplägg till varandra för att sedan uppnå totaldominans.

Mitt liv är förövrigt väldigt spännande, som ni hör.

* The Code: under omgångens första rundor är det sjyssta bollar som gäller. Tjejer emellan kör man upplägg. Kör du ut någon får du räkna med hämnd antingen från personen i fråga eller dess vänner. När det är få personer kvar kör man mellanhöga bollar så alla ska hinna runt, även personer med taskig fysik (som jag).
Personer som inte följer The Code, kan heller inte räkna med dess fördelar och ska med fördel smashas ut snarast.

Oh oh oh, she's doing it again

Yes kära vänner och kunder, I'm back at the tangentboard! Fab fab fab, jag vet.

Nu är hösten här och jag ser redan tydligt hur kundstormen har bedarrat, värre kommer det bli. Come back tourists! It's all forgotten and forgiven! (konstigt det låter med översättning på 'allt är glömt och förlåtet', kanske inte ett vanligt uttryck in Americaland)

Anyhoo... Funderar starkt på att fixa webshop, vore ju grymt att bli lite mer hi-tech så man kan ta upp beställningar medan man är i USA, eller lägga upp riktiga one of a kind grejer där. Kanske en ny blogg också.. Tål att tänkas på!
Fick en tidning idag från Posten (Du&Co) där man får massa tips iallafall, så jag ser det hända inom en snar framtid.

Någon frivillig web-nörd som kan tänka sig göra en hemsida för 500:-?

RSS 2.0